İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Mal Sahibinin İhtiyaç nedeniyle Karşılaşan Kiracılara Bir Öneri

Mal Sahibinin İhtiyaç nedeniyle Karşılaşan Kiracılara Bir Öneri

Mal Sahibinin İhtiyaç nedeniyle Karşılaşan Kiracılara Bir Öneri

Mal sahibi, kiracısını ihtiyaç gerekçesiyle dava yoluyla tahliye edebilir. Mal sahibi bu davada, ihtiyacının samimi ve gerçek olduğunu mahkemeye ispat etmek zorundadır.

Kiracısını bu şekilde tahliye eden bir mal sahibi, kiralananı 3 yıl içinde eski kiracısından başka birine kiralarsa eski kiracısına en az 12 aylık kira ücreti tutarında tazminat ödemek zorundadır.

Kiracı, mahkeme kararı olmadan gayrimenkulü tahliye etmek zorunda değildir.

Mal sahibinin ihtiyaç talebiyle karşılaşan kiracılar, mal sahibinin açabileceği dava ile ilgilenmek istemeyebilir ya da davalık olmak istemeyebilir. Özellikle davanın kaybedilmesi durumunda ödenebilecek mahkeme harçları ve resmi vekâlet ücreti bu konuda caydırıcı olabilir.

Mal sahibinin ihtiyaç talebinin gerçek ve samimi olduğundan şüphe eden kiracılara, mal sahibine protokol imzalamayı teklif etmelerini öneririm. İmzalanacak bu protokolde, mal sahibinin ihtiyaç gerekçesiyle tahliye tarihinden sonra 3 yıl içinde kiralanan gayrimenkulü kiracıdan başkasına kiraya vermesi hâlinde kiracıya 12 aylık kira ücreti tutarında tazminat ödemesi kararlaştırılabilir.

Böyle bir durumda, mal sahibinin ihtiyaç iddiasının samimi ve gerçek olup olmadığı peşinen anlaşılır ve mal sahibinin açabileceği bir dava peşinen engellenmiş olur. Mal sahibi protokolü imzalamayı reddederse, ihtiyaç talebinin gerçek ve samimi olmadığı karine olarak kabul edilmelidir.



Kategoriler
0507 661 22 55

fatihkalmaz.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir