İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Emlak Kiraları

Emlak Kiraları

Yüksek Kiralara Karşı Yasa Teklifi Geliyor! Ev Kiralama Şirketleri İle Piyasa Düzenlenecek!


Kiralık konutlara ilişkin yaşanan kriz ev bulmayı oldukça zor bir hale getirdi. Hükümet ise yeni bir hamle yapmaya hazırlanırken bulunan formülün ev kiralama şirketleri olduğu bildirildi. 

Emlak sektöründe kiralık konut sıkıntısı devam ediyor. Vatandaşlar kiralık ev ararken fahiş fiyatlarla karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu fiyat artışlarının durdurulabilmesi için hükümetten yeni bir hamle geldi. 

Kiralık ev arayan vatandaşlar başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin her yerinde hem ev bulamaz hale geldiler hem de bulunan az sayıdaki evin kira fiyatları dudak uçuklatmaya başladı. Bu da çok ciddi bir toplumsal probleme dönüşmeye başladı. 

KİRALIK EV SORUNU İÇİN YASA TEKLİFİ HAZIRLANIYOR

Yaşanan kiralık ev krizi üzerine hükümet tarafından düğmeye basıldı. Bu sorunun çözülebilmesi için yeni bir yasa teklifi üzerinde çalışılmaya başlandı. Bu yasa teklifine göre ev kiralamak için konut inşa eden şirketlere çeşitli vergi muafiyetleri ile teşvikler verilecek. 

Avrupa'da uygulanmakta olan bu yeni sistem ile inşaat firmaları kiralamak için konut üretimi yapacaklar. Bu sosyal konutların mülkiyetleri kişilerin değil bu inşaat şirketlerinin olacak. Vatandaşlar ev kiralamak istediklerinde bu şirketlere başvurarak sözleşme karşılığında evlerde yaşamaya başlayabilecekler. Bu sözleşmelerin muhatabının kişiler değil inşaat şirketi olmasından dolayı da kısa sürelerde kiracıların evden çıkarılması gibi bir problem yaşanmayacak. 

KİRA FİYATLARINDAKİ BALON HIZLA İNECEK

Üzerinde çalışılan yeni sistem ile alakalı olarak İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa bir açıklama yaparak, “Yeni sistem 1 yıl içerisinde hızlı bir şekilde uygulamaya geçebilir. Böylelikle kira fiyatlarındaki balon da hızlı bir şekilde inecektir. 1-2 yıllık süreç içerisinde İstanbul'da hem çok sayıda kentsel dönüşüm projesinin tamamlanması hem de yeni sistemin devreye girmesi ile kiralık ev sıkıntısı ortadan kalkacaktır. Yeni modelin piyasayı olumlu bir şekilde etkileyeceğini tahmin ediyoruz.” dedi. 

TEŞVİKLER VE VERGİ MUAFİYETLERİ AYRI BİR CAZİBE YARATACAK



Kategoriler
0507 661 22 55

fatihkalmaz.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir