İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Kazandıran Gayrimenkul Yatırımı İçin 5 İpucu!

Kazandıran Gayrimenkul Yatırımı İçin 5 İpucu!

Gayrimenkul yatırımı yapmak için konut satın almayı düşünenler için en önemli unsur, yatırımdan sağlayacağı kazançtır. Satın alınan evden kâr etmek için aylık kira gelirini doğru hesaplamak yatırımı değerli kılıyor.

Peki kazandıran gayrimenkul yatırımı yapmak için nelere dikkat etmelisiniz? Emlak yatırımı amacıyla ev almayı düşünüyorsanız, kazançlı bir süreç için dikkat etmeniz gerekenler;

Çok İyi Araştırın

Emlak yatırımı yapmak için öncelikle iyi bir araştırmacı olmak gerekir. Hangi tür gayrimenkule yatırım yaparsanız yapın, yıldızı parlayacak bölgelerin öncelikli olması gerekir. Bu tür bölgeler yatırımcısına her zaman kazandırır. Yatırım yapmayı planladığınız bölgedeki konut satış ve kira değerlerinin yıllar içerisindeki değişimini öğrenmek önemlidir. Bunun için sayfamda aradığınız tüm bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

Avantajlı Lokasyonu Seçmeye Çalışın

Evin lokasyonuna, bulunduğu bölgenin gelişimini göz önünde bulundurun. Gelişime açık, ulaşım olanakları olan evleri tercih edin. Bu tür konutların hem değeri artar hem de kira getirisi yüksek olur.

En kısa sürede, en iyi fiyattan kiraya verilebilecek konutların ortak özelliği ise ulaşım avantajına sahip olmaları… Ulaşım kolaylığı kadar etkili olan bir başka özellik ise yakın çevresinde hastane, okul, park bulunması.

Konut arsasının, su havzası ya da deprem bölgesinde olması ileride sorun olabilir. Çünkü bu tür bir arsada yer alan konutun satışı zor olur. Satıldığında da değeri beklenen rakamlara ulaşmayabilir.

Kira Gelirini Hesaplayın

Yatırım için verdiğiniz paranın geri dönüşü, yani amortisman süresi önemli. Bu nedenle kira geliri yüksek olabilecek evleri seçmelisiniz. Yani kira çarpanını mutlaka göz önüne alın. Bunun için evin yıllık kira gelirini satış fiyatına bölmeniz gerekiyor.

Evin Tapusunu İncelemeyi Unutmayın

Sadece yatırım amaçlı değil, yaşamak için konut alanların da dikkat etmesi gereken bir konu bu. Evin yasal durumunu incelemek gerekir. Yani evin tapusu kat mülkiyetli mi ya da kat irtifaklı mı? Bu soruların cevabını mutlaka öğrenmelisiniz.

Aidatı Öğrenin

Satın almayı düşündüğünüz konutun aidatını mutlaka öğrenmelisiniz. Çünkü yüksek aidatı olan bir konutun kiraya verilmesi zor olabilir.



Kategoriler
0507 661 22 55

fatihkalmaz.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir